مدیریت فرآیند کسب و کار (BPM) :سیر تکاملی یک چارچوب
مدیریت فرآیند کسب و کار (BPM) یک فلسفه مدیریت را در بر می گیرد که توسط طیف وسیعی از روش ها، تکنیک ها و ابزار پشتیبانی می شود. دانشگاهیان به طور مداوم در حال گسترش این مجموعه هستند. در این مقاله، مضامینی ترسیم میشوند که توسعه رشته BPM را در طول سالها مشخص میکنند: سیستمهای BPM، مدلسازی فرآیند، طراحی فرآیند، هماهنگی و قابلیت همکاری، مدیریت مدل، استخراج فرآیند، و فناوریهای جدید. هر یک از موضوعات در این بررسی اجمالی بر اساس مقالاتی که از زمان پیدایش آن، در حال حاضر 40 سال پیش، در حیطه ی کامپیوتر در صنعت ظاهر شده است، مشخص می شود. این مضامین با هم چشم اندازی از یک رشته پر رونق و در حال تکامل ارائه می دهند.
1.معرفی
به مناسبت چهلمین سالگرد رایانه در صنعت، من یک نمای کلی از نحوه توسعه رشته مدیریت فرآیند کسب و کار (BPM) در طول سال ها ایجاد کردم. این مقاله موضوعات اساسی در این تکامل را توصیف می کند، که من با مرور بیش از 100 مقاله علمی که در مورد موضوعات BPM در خصوص کاربرد رایانه در صنعت منتشر شده بودند، شناسایی کردم. توزیع این مقالات در طول سالها در شکل 1 نشان داده شده است.
شکل 1. تعداد مقالات در مورد موضوعات BPM در حیطه کامپیوتر در صنعت در طول سالها.
BPM در اصل یک ایده مدیریتی است. وقتی سازمانها از ابتدا تا انتها به فرآیندهای کسبوکار خود به شکل خاص توجه میکنند عملکرد آنها نسبت به زمانی که اینگونه عمل نمیکنند به شکلی قابل توجهی بهبود می یابد. هر فرآیند تجاری میتواند در بخشهای مختلف سازمان (دپارتمان ها، تیم های تخصصی، موقعیتهای جغرافیایی، سطوح مدیریتی و سایر مرزهای سازمانی) گسترش یابد ، بنابراین مدیریت هر فرآیند کسبوکار بصورت مجزا برای سازمان بسیار پر اهمیت خواهد بود. برای انجام این کار ، درک مراحلی که به عنوان بخشی از یک فرآیند تجاری انجام می شود، و همچنین افرادی که در این مراحل دخیل هستند، اطلاعاتی که در حین گذراندن این مراحل مبادله و پردازش می شود، و همینطور فناوری هایی که هنگام اجرای مراحل مختلف مورد استفاده قرار می گیرند ضروری است.. بهینهسازی و همسویی همه این عناصر، سازمان را قادر میسازد تا تولید یک محصول یا خدمات خاص را بهبود بخشد، برای مثال با سرعت بخشیدن به فرآیند کسبوکار مورد نظر، با کارآمدتر کردن آن، یا با کاهش هزینه های فرآیند.
در حالی که ایده پشت BPM ساده به نظر می رسد، بسیاری از سازمان ها بر مدیریت فرآیندهای انتها به انتها (end-to-end processes) تمرکز نمی کنند. در عوض، واحدهای عملکردی آنها به طور مستقل با بودجه، رویه ها، برنامه های بهبود و سیستم های IT خود عمل می کنند. این امر منجر به بهینه سازی فرعی از دیدگاه کل سازمان و همچنین قطع ارتباط با آنچه که مشتریان به آن توجه دارند می شود. تنها فرآیندهای تجاری یکپارچه و هماهنگ می توانند ایجاد محصولات یا خدمات را مطابق با نیازهای مصرف کنندگان خود تضمین کنند. همانطور که می توان انتظار داشت، تحقیقات مختلف نشان می دهد که سازمان های فرآیند گرا تمایل دارند که بدون چنین تمرکزی عملکرد سازمان را بهبود بخشند. (فری و همکاران، 1999، مک کورمک، 2001).
هنگامی که مفهوم BPM توسط یک سازمان پذیرفته شد، یک چالش جدید ایجاد می شود: این مفهوم چگونه عملی می شود؟ تحقیقات در مورد BPM اساساً به این سؤال می پردازد. مقالاتی که در Computers in Industry در مورد BPM منتشر شده اند، طیف وسیعی از پاسخ ها را در مورد این سوال منعکس می کنند. هر یک از این مقالات به جنبه خاصی از چالش کلی می پردازد و راه خود را برای مقابله با آن پیشنهاد می کند. این مقالات با هم، روشها، تکنیکها و ابزارهای مختلفی را برای سازمانها پوشش میدهند تا فرآیندهای کسبوکار خود را ضبط، تجزیه و تحلیل و بهبود بخشند. در ادامه این بررسی اجمالی، در مورد موضوعات این توسعه بحث خواهم کرد.
2.سیستم های مدیریت فرآیند کسب و کار (BPMS)
از لحاظ تاریخی، فناوری که بیشترین ارتباط را با رشته BPM دارد، نرم افزار مدیریت فرآیند کسب و کار (BPMS) است. این نوع پلت فرم نرم افزاری از تعریف، اجرا و ردیابی فرآیندهای تجاری پشتیبانی می کند . BPMS برای هر سازمانی که میخواهد به طور موثر BPM را اعمال کند، مدتها است که به عنوان یک سیستم بسیار مطلوب، اگر نه یک سیستم ضروری، در نظر گرفته شده است. با داشتن یک BPMS که مراحل مختلف یک فرآیند تجاری را هماهنگ میکند، طبیعی به نظر میرسد که سازمانی که از چنین فناوری استفاده میکند تمرکز فرآیندی را به دست آورد.
برای شناخت بهتر نرم افزار BPMS میتوانید به مقاله “نرم افزار مدیریت فرآیند کسب و کار (BPMS) چیست ؟” مراجعه کنید و در صورتی که نیاز دارید یک BPMS متناسب با نیاز های سازمان خود خریداری کنید حتما مقاله “راهنمای انتخاب بهترین نرمافزار BPMS برای سازمان شما” را مطالعه نمایید.
یک BPMS با یک سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) متفاوت است، اگرچه این نوع دوم سیستم نیز با اجرای فرآیندهای تجاری مرتبط است. یک سیستم ERP شامل مجموعه ای از برنامه های کاربردی یکپارچه است که یک سازمان می تواند برای جمع آوری، ذخیره، مدیریت و تفسیر داده ها از انواع فعالیت های تجاری استفاده کند. ویژگی مشخص و متمایز BPMS این است که توسط یک مدل فرآیند اجرایی پیکربندی شده است که توسط موتور گردش کار داخلی آن تفسیر می شود. به این ترتیب یک BPMS می تواند هر نوع جریانی را از طریق هر نوع فرآیندی پشتیبانی کند. سیستم های ERP معاصر همچنین ممکن است شامل یک موتور گردش کار باشد که منجر به ترکیبی از مزایای هر دو نوع پلت فرم نرم افزاری می شود.
در دهه 1990، یک انتظار رایج وجود داشت که سیستم مدیریت گردش کار – تکنولوژی مادر BPMS – بصورت فزاینده ای در سازمان ها و شرکت ها رشد کند : واضح است که سیستمهای مدیریت گردش کار بعد از ابزارهای دیگر مانند سیستمهای مدیریت پایگاه داده، صفحات گسترده و سیستمهای پست الکترونیکی، گام بعدی در پشتیبانی از کار اداری هستند.
در بسیاری از مقالات Computers in Industry که به BPM مربوط میشوند، این دیدگاه در این فرض منعکس شده است که سیستم های مدیریت کسب و کار (BPMS) به خودی خود در زیربنای برخی تحقیقات تخصصی تر وجود دارد. یک مثال خوب کار اورتیز و همکاران است. (1999)، که روشی را برای طراحی فرآیندهای پیشبینی و برنامهریزی تولید در قالب مدلهایی توصیف میکند که میتواند مستقیماً توسط BPMS تفسیر و پیاده سازی شود.
متاسفانه ، تا به امروز، پتانسیل کامل BPMS در کمتر سازمانی بهره برداری شده است. استفاده از آن قرار است مزایای زیر را برای سازمان به ارمغان آورد .
- این امر حجم کاری را در یک سازمان کاهش می دهد، زیرا هماهنگی یک فرآیند خودکار است.
- به ادغام انعطافپذیر سیستمهای فناوری اطلاعات که در یک سازمان برای پشتیبانی از کار استفاده میشوند، کمک میکند.
- این فرآیندها را شفاف و قابل ردیابی می کند و
- اجرای سیاست ها و قوانین سازمانی را ساده می کند.
در حالی که این ویژگیها بصورت کامل تقریبا در هیچ سازمانی مورد استفاده قرار نگرفته است، به نظر منصفانه است که بگوییم بسیاری از سازمانها برای غلبه بر چالشهای فنی و سازمانی مربوط به پذیرش این فناوری مشکل پیدا کردهاند؛ مطالعه ای که این موضوع را نشان می دهد توسط رایرز و همکاران انجام شده است. (2016). البته BPMS ها هنوز با اقبال زیادی در دنیا روبرو هستند. به عنوان مثال، یک مقاله اخیرا منتشر شده توسط Pérez-Alvarez ، BPMS را به عنوان یک مبنای تکنولوژیکی مهم برای روش مدلسازی پیشنهادی خود در نظر میگیرد (Pérez-Alvarez et al., 2018).
3.مدل سازی فرآیند
برای ایجاد هر گونه تأثیری بر فرآیند کسب و کار، مهم است که به نوعی آن را ضبط و توصیف کنیم. یک توصیف واضح از یک فرآیند کسب و کار ممکن است به عنوان نقطه شروعی برای طراحی یک سیستم فناوری اطلاعات، برای تنظیم اندازهگیری عملکرد، اجرای یک فرآیند توسط BPMS، انجام یک مطالعه شبیهسازی و غیره باشد. مدلسازی فرآیند به عنوان یک سنت قوی در تحقیقات در مورد BPM ظاهر شده است. مدلسازی فرآیند یک موضوع مهم و مداوم در پشت مقالات BPM در حیطه کامپیوتر در صنعت نیز هست.
یکی از اولین مقالات در حیطه کامپیوتر در صنعت در مورد مدل سازی فرآیند توسط Ortiz (1999) نوشته شده است، که ابزار جدیدی در مدلسازی فرایند را به شرح زیر معرفی می کند:
«FirstSTEP یک ابزار جامع مدیریت فرآیند کسبوکار است که به افراد تجاری این قدرت را میدهد تا طراحی، مستندسازی، تجزیه و تحلیل، اصلاح، بهبود تدریجی و ایجاد یک مورد واضح تجاری برای تغییر فرآیند ایجاد کنند.
کار بر روی مدلسازی فرآیند در طول سالها در ابعاد مختلف توسعه یافته است، که میتوان آن را در انتشارات مرتبط با کامپیوتر در صنعت مشاهده کرد. مقالات اولیه بر استفاده از مدلهای فرآیند در زمینه پروژههای بهبود فرآیند تمرکز میکنند، به عنوان مثال. مقالات کرومکر و توبن (1996) و کالپیک و برنوس (2002) را ببینید. هدف اصلی این مقالات تأکید بر اهمیت خود عمل مدلسازی فرآیند است. مدلهایی که در پروژههای مستند ایجاد میشوند، به تنهایی و به تنهایی به عنوان دارایی ارائه میشوند، که ممکن است به عنوان مدلهای مرجع در زمینههای مشابه نیز مورد استفاده قرار گیرند.
به زودی پس از اولین انتشارات در مورد مدلسازی فرآیند، ایده هایی ظاهر شد که تمرکز را از خود مدلهای فرآیند به سمت تکنیکها و ابزارهایی که میتوان برای مدلسازی فرآیند استفاده کرد، سوق داد. این خط ایده ای تا به امروز ادامه دارد، به عنوان مثال از این ایده ها می توان به رویکرد بلوک ساختمانی برای فرآیندهای تولید در قالب مدلهای BPMN اشاره نمود.
کار بر روی مدلسازی فرآیند در طول سالها پیشرفت زیادی کرده است. به عنوان مثال، Van Nuffel (2012) یک روش مدلسازی فرآیندهای چندلایه و چند نمایه را ارائه میکند که هدف آن حمایت از متخصصان کسبوکار در تصمیمگیری روزانه است. این نوع مدلسازی در حیطه سیستم های تصمیم یار بسیار فراتر از عناصر معمولی است که در یک مدل فرآیند ثبت شده است. همچنین فراتر از کاربردهای معمول مدل های فرآیندی است. در همین راستا، تشخیص اینکه فرآیندها بر اساس سطوح مختلف انتزاع مدل میشوند همان چیزی است که الهامبخش کار پولانچیچ (2020) است. این مقاله یک تکنیک مدلسازی را برای به اصطلاح دورنمای فرآیندی پیشنهاد میکند. چنین مدل هایی نشان دهنده فرآیندهای سازمانی در سطح بسیار بالایی از انتزاع، قابل مقایسه با مفهوم زنجیره ارزش است. این نوع کار ممکن است زاویه کاملاً جدیدی را برای تحقیقات مدلسازی فرآیند باز کند.
نمونه بسیار جدید دیگری که توسعه تحقیقات در مدلسازی فرآیند را نشان می دهد، کار Lamine (2020)، است. که BPM را به حوزه مدیریت ریسک مرتبط می کند. این کار همچنین نشان میدهد که چگونه میتوان مدلسازی فرآیند را با عناصری گسترش داد که امکان مدیریت کل چرخه عمر ریسک را در یک سازمان فراهم میکند. همین تنوع در کاربرد مدلسازی فرایند در زمینه های متفاوت آن را به مفهومی بسیار مهم تبدیل کرده است. همه این پیشرفت ها به حیات مدل سازی فرآیند به عنوان یک موضوع تحقیقاتی در رشته BPM اشاره دارد.
4.طراحی فرآیند
بین مدلسازی فرآیند و طراحی فرآیند خط باریکی وجود دارد ، در ابتدا شایان ذکر است که گاهی اتفاق می افتد که مردم از BPM به عنوان “مدل سازی فرآیند کسب و کار(Business Process Modeling)” یاد می کنند. در حالی که این امر اهمیت مدلسازی فرآیند در BPM را تصدیق میکند، این یک تصور اشتباه است و درواقع BPM مفهوم مدیریت فرآیند کسب و کار(Business process management) را بیان میکند.
حال اجازه دهید تمایز میان طراحی فرایند و مدل سازی فرایند را در نظر بگیریم. مدلهای فرآیند اغلب برای به تصویر کشیدن طراحی فرآیندها مفید هستند، اما آنها به اهداف دیگری نیز خدمت میکنند، به عنوان مثال. برای تجزیه و تحلیل یا اجرای یک فرآیند. طراحی فرآیند، به نوبه خود، مستلزم چیزی بیش از مدل سازی صرف یک فرآیند است. نحوه سازماندهی یک فرآیند، اینکه فرآیند شامل چه فناوریهایی است و تعیین مسئولیتها در یک فرآیند، همگی نمونههایی از تصمیمات طراحی هستند. چنین تصمیماتی بر اساس اهداف یک شرکت و همچنین محدودیت های موجود انجام می شود. هنگامی که چنین تصمیماتی گرفته می شود، یک طرح ممکن است با یک مدل مشخص شود. پس تصمیمات مدلسازی به بازنمایی فرآیند کسب و کار مربوط می شود. نمونههایی از چنین تصمیمگیری مدلسازی این است که چگونه بخشی از یک فرآیند را تجسم کنیم یا کدام جزئیات را از آن حذف کنیم. به عبارت دیگر طراحی مدلینگ نیست.
طراحی فرآیند همیشه یک عنصر جدایی ناپذیر از روش تفکر BPM بوده است. با تغییر روش اجرای یک فرآیند تجاری، می توان عملکرد و نتایج آن فرآیند را تغییر داد. در حالی که طراحی فرآیند ممکن است شامل کاربرد فناوری، به ویژه سیستم های کامپیوتری باشد، این تنها گزینه نیست.
5.ارکستراسیون و قابلیت همکاری
نشانه ای از پذیرش موفقیت آمیز BPM توسط سازمان ها این است که آنها دامنه کاربرد خود را از مدیریت یک فرآیند واحد به ایجاد هماهنگی مابین چندین فرآیند در کنار هم گسترش می دهند. انجام این کار را ارکستراسیون می گویند. برای توضیح بیشتر می توان گفت: در حالی که یک فرآیند را می توان تا حدی به تنهایی مدیریت کرد، معمولاً فرآیندهای موفق تجاری اطلاعات را مبادله می کنند و منابع را به اشتراک می گذارند.
یکی از مقالات اولیه در حیطه کامپیوتر در صنعت که نیاز به برخورد با انواع فرآیندها را به صورت یکپارچه تشخیص می دهد، مقاله (چوی و همکاران، 2003) است که یک معماری را برای مدیریت این پیچیدگی ترسیم می کند. این مقاله یک معماری خدماتی را برای مدیریت “جریان کاری گردش کار” به ویژه در زمانی که هماهنگی فرآیندهای تجاری بین سازمانی مورد نیاز است، معرفی می کند. بعدتر یک رویکرد پویا توسط تحقیق دیگری اضافه شد که به نیازهای سازمانهایی میپردازد که میخواهند پروتکل های ارتباطی را بر روی فرآیندهای تجاری در زمان اجرا تنظیم کنند.آنچه این آثار نشان میدهند این است که هماهنگی در مدیریت فرایند های کسب و کار موضوع بسیار پیچیدهای است که تعداد زیادی چالش را ایجاد می نماید.
6.مدیریت مدل
به نقش اصلی مدلسازی فرآیند در تحقیقات BPM قبلاً اشاره شده است. جالب توجه است، در دسترس بودن رو به رشد مدلهای فرآیند در صنعت ، تحقیقات جدیدی را به خودی خود آغاز میکند. مدلهای فرآیندی خود مصنوعاتی هستند که خود را برای انواع جدیدی از تجزیه و تحلیل آماده میکنند که نتایج آن ممکن است بینشهای متفاوت و گاهی غیرمنتظرهای را ارائه دهد.
یک مثال برجسته از این تحقیق مدل های مرجع SAP را توصیف می کند که شامل بیش از 1000 مدل فرآیند است. این کار نشان میدهد که چگونه تکنیکهای بررسی و تایید عملکرد میتوانند به شناسایی مسائل در مدلهای صنعتی کمک کنند، به این ترتیب خطرات در استفاده عملی از آنها را روشن میکنند.
فرصت دیگری که در دسترس بودن گسترده مدلهای فرآیند ایجاد میکند این است که اجازه میدهند تا در مورد شباهت فرآیندهایی که توصیف میکنند تامل کنیم. برای سازمان هایی که به دنبال حذف افزونگی ها هستند یا به دنبال فرصت هایی برای یکپارچه سازی فرآیندها هستند، این زاویه بسیار جالبی است. یک نمونه اولیه از تحقیقات که تکنیک هایی را برای ایجاد شباهت بین فرآیندها از طریق مقایسه مدل های آنها ارائه می دهد، مقاله ژا و همکاران است. (2010) که مقایسه ای از معیارهای شباهت را ارائه می دهد.
در دسترس بودن مجموعه بزرگی از مدلهای فرآیند ممکن است در برخی مواقع برای سازمانهایی که آنها را ایجاد کردهاند به بار سنگینی تبدیل شود، به این معنا که مجموعهای از مدلها باید بصورت دسته بنده شده و تگ گذاری شده نگهداری شوند تا قابل استفاده باقی بمانند. این چالش برای اولین بار توسط وبر و همکاران(2011) بررسی شد. ، که مجموعه ای از تکنیک ها را برای بازسازی مخازن مدل توصیف می کند. مقاله جین و همکاران(2013) نیز در همین زمینه می باشد و به چگونگی دسترسی موثر به مخازن مدل های فرآیند بزرگ می پردازد.
7.فرآیند کاوی (Process Mining)
یکی از پر جنب و جوش ترین زیرشاخه ها در حوزه تحقیقات BPM همواره حوزه فرآیند کاوی بوده است. تکنیکهای فرآیند کاوی از دادههای رویدادی که توسط سیستمهای فناوری اطلاعات تولید میشوند برای تقطیر بینشهای مختلف، مانند اجرای واقعی یک فرآیند تجاری یا انحرافاتی که در رابطه با یک مدل هنجاری رخ میدهند، استفاده میکنند.
کار بر روی فرآیند کاوی در سال های گذشته در جهات مختلفی تکامل یافته است. مقالات این تنوع را نشان می دهند. برای مثال مقاله De Weerdt (2013) تاکید بر نشان دادن چگونگی اعمال فرآیند کاوی در سازمان ها و همچنین عوامل موفقیت در پشت این فعالبت را مورد بررسی قرار داده است. اثر کارون (2013) در مورد تنظیم تکنیک های فرآیند کاوی به سمت مورد استفاده خاص مدیریت ریسک است. به طور خاص، نویسندگان توضیح میدهند که چگونه معیارهای ریسک که مورد استفاده عمومی هستند را میتوان با ترکیب نتایج حاصل از فرآیند کاوی و سایر تکنیکهای تجزیه و تحلیل داده تعیین کرد.
در همین راستا هم فریرا و واسیلیف (2015) نمونههای خوبی را با کارهایی ارائه میکند که از رویکرد فرآیند کاوی الهام گرفته شده است و در عین حال رویکردهای تحلیلی خود را برای بررسی رفتار فرآیند ارائه میکند. این تنوع و فراوانی کار در این زمینه نشانه روشنی است که فرآیند کاوی یک جریان بسیار فعال از تحقیقات فرآیند محور است.
8.فنآوری های جدید
قبلاً توضیح دادم که BPMS برای مدتی طولانی فناوری اصلی در رشته BPM بوده است. ایده اصلی پشت این فناوری قدرتمند است و همچنان بسیار کاربردی است، به عنوان مثال در کلمات کلیدی جدید مانند «سیستم های اتوماسیون گردش کار بدون نیاز به کدنویسی» BPMS با نام های جدیدی به عرصه وارد می شود. اما توجه به BPMS ها مانع از معطوف شدن نورافکن به سمت تکنولوژی های دیگر نمی شود. در واقع، بسیاری از فناوریهای جدیدتر نیز وجود دارند که به بهبود مدیریت فرآیندهای تجاری کمک میکنند.
از روزهای اولیه در رشته های کامپیوتر در صنعت، سیستم ERP به عنوان بخش مهمی از زیرساخت های تکنولوژیکی یک سازمان شناخته شده است. در یک مطالعه جامع در مورد این سیستم ها توسط Ngai و همکاران. (2008)، تاکید شده است که “یک سازمان باید به جای اینکه سعی کند نرم افزار را متناسب با فرآیندهای تجاری فعلی سازمان اصلاح کند، فرآیندهای کسب و کار را برای تناسب با نرم افزار [ERP] مهندسی مجدد کند”. بنابراین، به وضوح، ظرفیت یک سازمان برای مدیریت و تغییر فرآیندهایش نیز برای بهرهگیری از مزایای فناوریها، بهویژه سیستمهای ERP، مهم است.
در سالهای گذشته، فناوری بلاک چین، هم در صنعت و هم در دانشگاه مورد توجه زیادی قرار گرفته است. بلاک چین یک دفتر کل دیجیتال غیرمتمرکز است که انواع انتقال ارزش از همتا به همتا را تسهیل می کند. از مقالات موجود در حیطه کامپیوتر در صنعت، مشخص می شود که درک این فناوری در مرحله اکتشافی قرار دارد، زیرا بیشتر بر کاربرد آن در حوزه های مختلف به ویژه بهداشت و درمان و کشاورزی تمرکز دارند.
جدیدترین “ستاره” فناوری در فلک تحقیقات BPM، اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA) است. این فناوری عوامل نرم افزاری به نام ربات است که مسیر دستی انسان را از طریق طیف وسیعی از برنامه های کامپیوتری هنگام انجام وظایف خاص در یک فرآیند تجاری تقلید می کند. از طریق لنز انتشارات در حیطه رایانه در صنعت، می توان مشاهده کرد که چگونه این فناوری در حال ظهور، به ویژه از طریق تحقیقات جدید انجام شده در حال رشد و توسعه در دنیای BPM می باشد.
به طور کلی، تحقیقات در مورد BPM، همانطور که از طریق مقالات ذکر شده مشاهده می شود، از پیشرفت های فناوری جدید قدردانی می کند و به سرعت بر تأثیر آنها بر فرآیندهای تجاری تاکید می کند.
منابع
- Alor-Hernández et al, 2014
BROSEMWEB: a brokerage service for e-procurement using semantic web technologiesComput. Ind., 65 (2014), pp. 828-840 - Baïna et al, 2006
A service architecture for interconnecting workflow processesComput. Ind., 57 (2006), pp. 768-777 - Becker and Laue, 2012
A comparative survey of business process similarity measuresComput. Ind., 63 (2012), pp. 148-167 - Borgianni et al, 2015
Business process reengineering driven by customer value: a support for undertaking decisions under uncertainty conditionsComput. Ind., 68 (2015), pp. 132-147 - Caron et al, 2013
A comprehensive investigation of the applicability of process mining techniques for enterprise risk managementComput. Ind., 64 (2013), pp. 464-475 - Choi et al, 2003
An xml-based process definition language for integrated process managementComput. Ind., 50 (2003), pp. 85-102 - da Cunha Mattos et al, 2014
A formal representation for context-aware business processesComput. Ind., 65 (2014), pp. 1193-1214 - De Weerdt et al, 2013
Process mining for the multi-faceted analysis of business processes – a case study in a financial services organizationComput. Ind., 64 (2013), pp. 57-67 - Delias et al, 2018
Using multi-target feature evaluation to discover factors that affect business process behaviorComput. Ind., 99 (2018), pp. 253-261 - Denolf et al, 2015
Towards a framework of critical success factors for implementing supply chain information systemsComput. Ind., 68 (2015), pp. 16-26 - Dijkman et al, 2012
Managing large collections of business process models-current techniques and challengesComput. Ind., 63 (2012), pp. 91-97 - Dumas et al, 2018
Fundamentals of Business Process ManagementSpringer (2018) - Erasmus et al, 2020
Using business process models for the specification of manufacturing operationsComput. Ind., 123 (2020), p. 103297 - Ferreira and Vasilyev, 2015
Using logical decision trees to discover the cause of process delays from event logsComput. Ind., 70 (2015), pp. 194-207 - Frei et al, 1999
Process variation as a determinant of bank performance: evidence from the retail banking studyManage. Sci., 45 (1999), pp. 1210-1220 - Gingele et al, 2002
A modelling technique for re-engineering business processes controlled by ISO 9001Comput. Ind., 49 (2002), pp. 235-251 - Gong and Janssen, 2013
An interoperable architecture and principles for implementing strategy and policy in operational processesComput. Ind., 64 (2013), pp. 912-924 - Grefen et al, 2009
Dynamic business network process management in instant virtual enterprisesComput. Ind., 60 (2009), pp. 86-103 - Grigori et al, 2004
Business process intelligenceComput. Ind., 53 (2004), pp. 321-343 - Jin et al, 2013
Efficient querying of large process model repositoriesComput. Ind., 64 (2013), pp. 41-49 - Kalpic and Bernus, 2002
Business process modelling in industry – the powerful tool in enterprise managementComput. Ind., 47 (2002), pp. 299-318 - Krömker and Thoben, 1996
Re-engineering the ship pre-design processComput. Ind., 31 (1996), pp. 143-153 - Lamine et al, 2020
BPRIM: an integrated framework for business process management and risk managementComput. Ind., 117 (2020), p. 103199 - Limam Mansar and Reijers, 2005
Best practices in business process redesign: validation of a redesign frameworkComput. Ind., 56 (2005), pp. 457-471 - Mallidi et al, 1999
Process modelling in small-medium enterprise networksComput. Ind., 38 (1999), pp. 149-158 - McCormack, 2001
Business process orientation: do you have it?Qual. Prog., 34 (2001), pp. 51-60 - Ngai et al, 2008
Examining the critical success factors in the adoption of enterprise resource planningComput. Ind., 59 (2008), pp. 548-564 - Ortiz et al, 1999
Building a production planning process with an approach based on CIMOSA and workflow management systemsComput. Ind., 40 (1999), pp. 207-219 - Pérez-Álvarez et al, 2018
Tactical business-process-decision support based on KPIS monitoring and validationComput. Ind., 102 (2018), pp. 23-39 - Panetto et al, 2016
New perspectives for the future interoperable enterprise systemsComput. Ind., 79 (2016), pp. 47-63 - Polančič, 2020
BPMN-L: a BPMN extension for modeling of process landscapesComput. Ind., 121 (2020), p. 103276 - Reijers et al, 2016
The effectiveness of workflow management systems: a longitudinal studyInt. J. Inf. Manage., 36 (2016), pp. 126-141 - Smith and Bianchini, 2014
Selection, ranking and composition of semantically enriched business processesComput. Ind., 65 (2014), pp. 1253-1263 - Syed et al, 2020
Robotic process automation: contemporary themes and challengesComput. Ind., 115 (2020), p. 103162 - Van der Aa et al, 2016
Designing like a pro: the automated composition of workflow activitiesComput. Ind., 75 (2016), pp. 162-177 - Van der Aalst and Weijters, 2004
Process mining: a research agendaComput. Ind., 53 (2004), pp. 231-244 - Van der Aalst, 1994
Putting high-level petri nets to work in industryComput. Ind., 25 (1994), pp. 45-54 - Van Dongen et al, 2007
Verification of the sap reference models using EPC reduction, state-space analysis, and invariantsComput. Ind., 58 (2007), pp. 578-601 - Van Nuffel and De Backer, 2012
Multi-abstraction layered business process modelingComput. Ind., 63 (2012), pp. 131-147 - Vanderfeesten et al, 2008
Evaluating workflow process designs using cohesion and coupling metricsComput. Ind., 59 (2008), pp. 420-437 - Weber et al, 2011
Refactoring large process model repositoriesComput. Ind., 62 (2011), pp. 467-486 - Zemni et al, 2016
An automated approach for merging business process fragmentsComput. Ind., 82 (2016), pp. 104-118 - Zha et al, 2010
A workflow net similarity measure based on transition adjacency relationsComput. Ind., 61 (2010), pp. 463-471